Report: Relive

Hardstylefeestjes.nl is weer actief. Een nieuwe website, nieuwe redactie en veel nieuwe ideeën. Het schrijven van reports is er een van. Lees nu ons eerste report over Relive!

Feest: Relive
Locatie: Leerfabriek Oisterwijk
Datum: 08-10-2016
Tijd: 19:00 – 02:00

Om ongeveer 20:30 kwamen we per auto aan bij de Leerfabriek. Een parkeerwachter stuurde ons naar het parkeerterrein waar we verassend genoeg gratis mochten parkeren.

Bij de ingang ging het scannen van de kaarten erg snel, we kregen een 18+ polsbandje en werden gefouilleerd. Eenmaal binnen was het al aardig druk van de feestgangers die er al veel zin in hadden en Jones was een goede set aan het draaien. We hebben wat muntjes gehaald en zochten een plekje achteraan tegen de bar. Daar hadden we de hele avond voldoende ruimte om los te gaan. Ook het bestellen van drinken ging daar erg vlot.

The Z

Na Jones was The Z aan de beurt om te draaien. The Z is een graag geziene gast bij evenementen van de Kloontjes en bij back in time feesten. Hij draaide een heerlijke set en bij elke plaat had iedereen een o ja moment, eigenlijk was dit zo de hele avond. De meest memorabele track was een Psyko Punkz mashup van The Z.

Italiaanse Hardstyle

Het werd al drukker in het knusse zaaltje van de Leerfabriek en de heren van NSCLT waren aan de beurt. NSCLT staan bekend om heerlijke euforische sets maar terug in de tijd zijn ze ook erg goed. Een set met Veel Italiaanse hardstyle van Technoboy, Tuneboy, The Nasty Boys en elk willekeurige Techoboy of Zatox alias.

The Donkey Rollers set foot

Het was tijd voor de oudste hardstyle liveact die er is. The Donkey Rollers, ik kan me nog wel een paar platen herinneren zoals Followers, Strike Again en  Immeasurably. Misschien komt het omdat ik pas hardstyle luister sinds 2006 maar de helft van de tracks kende ik helaas niet. Wat op viel was The Fusion Of Sound van Zany, deze plaat doet het nog steeds heel goed en iedereen in de Leerfabriek ging los toen deze voorbij kwam.

2009 – 2011

Na Donkey Rollers was Alphaverb aan de beurt. Je merkt dat hij veel back in time boekingen heeft want de set was boven verwachtingen, natuurlijk W.T.F en Destination Nowhere waren de hoogtepunten van deze set.

Running Late

Hij kwam 5 minuten te laat, Mr Running late a.k.a. Brennan Heart. Het leek me leuk als hij met die track zou beginnen maar het werd One-Master-Blade, ook een prima keuze. Het viel op dat het geluidsniveau in de leerfabriek ineens werd verdubbeld, terwijl het volumen de hele avond zonder oordoppen prima te doen was heb ik ze vanaf Brennan Heart pas in gedaan. De set was erg goed met klappers zoals Just As Easy en Wake Up.

Conclusie

Relive was een erg leuk en knus feestje in een leuke industriële maar toch kleine locatie. Door het formaat van de zaal was het niveau qua aankleding minimaal en niet wat je van de kloontjes gewend bent, maar deze avond stond puur in het teken van de muziek, en in 4 weken 4 feesten geven geeft je ook niet de ruimte om elke week de zaal compleet anders in te richten. Het geluid was de hele avond goed, alleen de abrupte verhoging de laatste 40 minuten had wat subtieler gemogen. Als je een liefhebber bent van de hardere stijlen van voor 2011 ben je bij Relive aan het juiste adres!