Bax-shop.nl - Uw specialist in DJ gear!

Dit was Qlimax!

Het is helaas weer voorbij. Qlimax, het grootste indoor hardstyle feest ter wereld. Wij waren erbij om uitgebreid verslag te doen van deze geweldige avond.

We arriveerden al vroeg bij het Gelredome, om 21:00 konden we vrijwel meteen naar binnen, en waren geen rijen bij de balie van de kluisjes en het fouilleren ging ook redelijk snel. Tijd voor het halen van munten The Wallet.

The Wallet

Het Gelredome heeft een nieuw betaalsysteem, The Wallet. Een pasje waar je geld op kunt zetten en bij de barren eenvoudig kunt betalen. Er is al veel over gezegd en geschreven maar het is 2016 en de ontwikkeling van technologie gaat razendsnel. Uiteindelijk zullen meerdere locaties of zelfs organisaties dit voorbeeld gaan volgen en zal het plastic muntje waar we met z’n allen zoveel van houden uit onze portemonnee verdwijnen.

In de garderobe tent stond al een grote rij voor het aanschaffen van de Wallet. Wij kozen ervoor deze binnen in de ring van het stadion aan te schaffen. De rij bij deze balies was eigenlijk net zo lang als in de garderobe tenten en het geld storten op je pasje ging bij velen de eerste poging verkeerd. Je pasje moest eerst geregistreerd worden, daarna moest het pasje nogmaals geregistreerd worden om het geld er op te krijgen. Vele feestgangers (waaronder wijzelf ook) waren te snel waardoor het opwaarderen pas bij de tweede poging was geslaagd.

Geen muziek

Eenmaal binnen in het stadion was de sfeer erg relaxed, er draaide nog geen muziek maar je kon merken dat iedereen er zin in had. Af en toe gingen er kleine delen van de lichtshow aan, een 50 tal stroboscopen of het bewegen van de moving heads, reden genoeg om met z’n allen te gaan schreeuwen of hee-hoo te roepen. Dat een locatie al een uur eerder open gaat voordat het feest echt begint is goed, en meerdere feesten of festivals zouden dit ook eens moeten proberen, op een festival staat de eerste dj op een stage altijd 20 minuten voor een handjevol mensen te draaien, en door het terrein eerder te openen voorkom je dit.

Let’s Talk Qlimax

Om 21:45 ging het licht uit en de eerste intro werd ingestart. En wat een intro! Een hoop vuurwerk in een zwevende ring en we hoorde een speciale Qlimax edit van Hardstyle Masterz – Les Phases! Aan Tuneboy de taak om iedereen op te warmen voor de rest van de avond. Het eerste wat opviel was dat Tuneboy uitgebreid in kostuum stond te draaien wat al een voorbode gaf van het niveau van deze editie van Qlimax, weer ouderwets goed en het concept goed doordacht. Tuneboy zelf draaide ook ouderwets goed en sloot zelfs af met Crypsis & Sasha F – Get Hit!

Het gordijn

15167472_1300616019990741_6006947895780634177_o

Velen kunnen dit beamen: Geen Qlimax zonder gordijn. In 2015 Heeft Q-Dance een hoop steekjes laten liggen in het decor en dit werd bij de intro weer dubbel en dwars goedgemaakt. De voice over sprak weer de meest legendarische zin van de avond uit: Welcome to Qlimax! Het gordijn viel, een hoop vuurwerk werd ontstoken en iedereen ging uit z’n dak! En de stage, WOW, veel beter dan vorig jaar, en Q-Dance kennende heeft de stage meer in petto later op de avond.

Euforie

Met de val van het gordijn werd Qlimax pas echt officieel geopend door Audiotricz. Ze gaan al een paar jaar mee in de scene met geweldige producties en hebben het meer dan verdient om op Qlimax te staan. Audiotricz draaide een heerlijke euphorische set, de hits Illuminated, What About Us en Release galmde heerlijk door het GelreDome.

Surprise Surprise

Brennan Heart draaide na Audiotricz. Wij kunnen er niets van herinneren, of het aan ons ligt weten we niet maar we konden geen hoogtepunten opnoemen. Misschien eentje: Darude Sandstorm (Sub Sonik Remix) Hoogste tijd dat die plaat eens gratis weggegeven gaat worden. Na 30 minuten ging het licht weer uit en werd er totaal onverwacht weer een intro ingestart. Surprise!! Blademasterz!! Deze set zit grappig genoeg wel vol met hoogtepunten, alle klassiekers kwamen voorbij, maar ook nieuwe platen zoals Still Here deden het erg goed bij alle aanwezigen.

Het Anthem

Tijd voor weer een hoogtepunt, anthem maker Coone werd aangekondigd, en de set werd begonnen met het Anthem, wat gepaard gaat met een hoop vuurwerk en het aanzetten van de lasershow. Normaal gesproken beoordeel ik een anthem altijd op het feest zelf, maar hij spatte niet echt van het doek. De set van Coone had wel een paar verrassingen, waaronder een nieuwe edit van D.W.X (het officiële Dirty Workz Anthem) ter ere van het 10 jarig bestaan van het label en het speciale feest voor dit jubileum. Maar verder was de set niet echt bijzonder te noemen.

The Wallet (Deel 2)

We zijn nog niet klaar met het onderwerp, want er zal toch een biertje of flesje water gedronken moeten worden. En het betalen van deze consumpties doe je in het GelreDome met The Wallet.

Waar het bij het opwaarderen erg lang duurt gaat het bij het afrekenen bij de barren ontzettend snel. En de prijslijst laat je psychologisch beseffen hoeveel geld een cola of een biertje kost, €2,85 is het goedkoopste drankje, een flesje flugel en zelfs een raket ijsje was €2,85. Dit maakt je wel meer bewust van je uitgaven op een avond.

De barren stonden vol met Terminals, meer dan uitgifte personeel, dus er vormde zich rijen bij de terminals terwijl er geen personeel bij stond, waardoor je langer moet wachten om te bestellen. Maar in de tussentijd kon je op een terminal die niet in gebruik was wel je saldo checken, want je zou maar 8 bier, 2 cola en 3 flesjes water bestellen en dan erachter komen dat je te weinig saldo hebt. Het rondje bier halen voor de rest van je vriendengroep is hiermee wel echt afgelopen en is het iedereen voor zichzelf.
Technologie kan ook wel eens mis gaan. Wij stonden vooral achterin de zaal bij de middelste bar en hier lagen de terminals er vaak uit, soms enkele, en soms allemaal. Erg vervelend want dan is er echt geen drankje te krijgen en was het maar bier halen bij een andere bar.

Het is de toekomst, alleen waren wij er met z’n allen nog niet klaar voor. Wij hebben onze wallet bewaard voor Hardbass en denken dat dan iedereen het pasje accepteert als het nieuwe betaalmiddel.

Fantasy werd Reality

15137501_10153950924557019_9108963846141888459_o

De grote comeback van een legendarische act, Headhunterz & Wildstylez a.k.a. Project One, voor velen was en is Project One nog steeds de beste periode in de hardstyle te noemen en het album wordt ook wel het beste hardstyle album ooit genoemd.

De set zat vol met album tracks, wat kleine aanpassingen om de sound wat te vernieuwen en geniale live edits. Ook werd er een verrassende plaat gedraaid die velen nu “de Vlog track” noemen.

Edit: De vlog track heeft de volgende werktitel: Project One – Stay With The One en is hier te beluisteren

Headhunterz is een paar maanden actief aan het vloggen en wordt ook door de hardstyle fans bekeken. De intro’s van zijn vlogs bevatten een hele mooie melodie en de track werd nooit gedraaid. Of het van origine een houseplaat is in een Hardstyle jasje of niet. Wat een prachtig nummer. Deze gaan we meer horen! De set kwam ten einde en we zagen het aankomen, The Art of Creation moest en zou de laatste plaat zijn. En inderdaad, een prachtige viool leidde de plaat in en iedereen schreeuwde PROJECT ONE! Waarna er weer een hoop vuurwerk werd afgestoken en de set was afgelopen. MC Villain kondigde de helden af en er werd geklapt, heel veel en heel lang. Deze set was echt het hoogtepunt van de avond.

Let me see ya hands!

Bass Modulators waren aan de beurt, normaal gesproken vind ik Bass Modulators de ideale act op een feest, maar nu was het misschien beter als ze op de line-up waren omgewisseld met Coone of Brennan Heart. Na het Project One geweld was het moeilijk om dit te evenaren. De set was wel goed, maar het kan aan Project One gelegen hebben dat het niet over kwam.

Fanatics On The Front

Tijd voor wat Raw Hardstyle, en hoe doet je dat beter dan Frequencerz, deze mannen hebben een top jaar gehad met het release van hun eerste album, diverse hostings, Defqon.1 afsluiten en het Q-Base anthem. Qlimax 2015 was de start van hun jaar en Qlimax 2016 werd de kroon van hun werk van de afgelopen 12 maanden. Een speciale intro track, geniale plaat over Max Verstappen, Die Hards Only, The World, Wolfpack en de langverwachte collab met Bass Chaserz waren de hoogtepunten van deze rauwe en energieke set!

Surprise Surprise! (nog een keer)

Terwijl we ons allemaal voorbereidde op B-Front gebeurde het onverwachte, Ran-D kwam om te bevestigen waarom hij op 21 januari zijn eigen XQlusive heeft. Wat een set, een nieuwe versie van monsterhit My Way en Blinded (collab met Alpha²) zette de toon voor zijn X-Qlusive. Kaarten hiervoor zijn nog steeds hier verkrijgbaar.

B-Front

Hij opende met zijn nieuwe collab samen met Phuture Noize, The Paradox, om vervolgens niet meer stil te staan, wat een drive zat er in deze drie kwartier. Alles kwam voorbij, Mysterias, Blackness, Dark Moon. Teveel om op te noemen, na 3 edities van afwezigheid was B-Front weer helemaal thuis op Qlimax! Wist je dat er op de forums al 4 jaar lang gebeden wordt op een Qlimax Anthem van deze man?

Raise Your Fist

For Angerfist!!! Want ook hij had het verdient, Qlimax af mogen sluiten. En dat deed hij dan ook met stijl. De laatste energie werd letterlijk uit je getrokken en Qlimax is hiermee helaas weer voorbij.

Conclusie

Had Q-Dance bij Qlimax 2015 nog wat verbeterpuntjes, ons hoor je er niet meer over. Vergeven en vergeten. Wat was dit feest dik!! Een feest van herkenning, ideale balans tussen oud, euphorisch en raw, DJ’s in kostuum en genoeg verrassingselementen. Qlimax is weer een feest op topniveau en zal dat ook altijd blijven!

En tja die Wallet, je kunt het resterende tegoed gratis terugstorten via de website van het Gelredome of bewaren voor Hardbass.